Skip to content

”Real Saabs, Saab Saabs”

februari 24, 2010

Spitfire’s hoppas nu, när allt är klart med Spykers köp av SAAB, på att Medierna i SR/p1 tar upp bevakningen av SAAB/Spyker/GM-affären. När vi surfar på amerikanska och europeiska nyhetssajter får vi en mer nyanserad och ofta neutralare bild av affären. Inte så många olyckskorpar som dömer ut det hela som ogörligt. Att syna den ryske affärsmannen har ingen pysslat med i Sverige, utan bara ägnat sig åt ryktesspridning. Vad vet vi om Spykers ryske finansiär egentligen? Om vi utgår från att vi inte skall tro på rykten, utan bara fakta: då vet vi ingenting utom att han äger en bank, varit utsatta för beskjutning, vill starta SAAB-tillverkning i Ryssland. Den svenska pressdammen är full av testosteronstinna ankor.
Johnnie väljer att tro den ryske gentlemannen om det bästa och Victor om att kunna förflytta berg. Victor som avslutar en segerintervju med att säga att nu skall man börja tillverka bilar igen »Real Saabs, Saab Saabs«.

På väg hem i din nya SAAB idag, Victor, rekommenderar vi BBC’s 16-nyheter. De är bara att ladda ner på iTunes och spela i din iPod, varje måndag till fredag. Garanterat ankfria nyheter.

Annonser
One Comment leave one →
  1. februari 24, 2010 1:33 e m

    Håller med! Alla gnällspikar till svenska journalister verka leva kvar i en tid då den ryska björnen var vårt största hot. Jag väljer också att tro på den ryske gentlemannen, han och Victor känns iallafall mer rätta för Saabs framtid än betonghäckarna i Detroit. Och skall man granska bankmäns/finansiärers bakgrund och moral kan man ju starta med Rockefeller & Co. Eller pengarna bakom Geely…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: